Niin kauan kuin muistamme ihmiskunnan historiassa olemme aina halunneet tutkia ja selvittää todellisuutta. Mistä se rakentuu, voiko sitä hallita tai ennustaa. Tämän alati meneillään olevan tutkimuksen avulla olemme löytäneet teorioita, jotka syvemmällä tasolla kytkeytyvät todellisuuden ilmiöihin. Nämä teoriat ovat mahdollistaneet elintarvikkeiden valmistamisen ja pitkäaikaisen säilönnän, informaation kuljettamisen paikasta toiseen suurimmalla tunnetulla nopeudella, sarjatuotannon, paremman asumisen ja ihmisten sekä tuotteiden kuljettamisen nopeasti eri puolille maapalloa. Näitä teorioita hyväksi käyttäen olemme lentäneet kuuhun ja vieneet sateliitteja avaruuteen.

Teoriat ovat myös osa yleissivistystä. Kaikki kouluja käyneet tai muuten vaan asiaan perehtyneet ovat luultavasti kuulleet mainittavan energian säilymislaista ja suhteellisuusteoriasta. Kvanttiteoria on tällä hetkellä kuuminta hottia, mutta on niin monimutkainen, että harva ymmärtää sen merkityksen syvemmällä tasolla. Lähes jokainen osaa antaa esimerkin energian säilymislaista. Jopa minä osaan kertoa esimerkin kyseiseltä alueelta. Olennaista tässä teoriassa on se, ettei energiaa synny tyhjästä tai katoa olemattomiin.

Toinen puoli todellisuudesta on kuitenkin se, että  kaikkea ei voi mitata tai ennustaa mielivaltaisen tarkasti. Tässä pisteessä joudumme hylkäämään klassisen matematiikan tarjoamat työkalut ja siirrymme todennäköisyyksien (eli pokerin) maailmaan. Todennäköisyyksien äärettömässä maailmassa kaikki on mahdollista.

Kaiken teknologisen kehityksen keskellä on kuitenkin ihmisiä, jotka syrjäytyvät, kuolevat nälkään ja joutuvat suoraan kärsimään seurauksista, joiden syyt ovat lähtöisin valtavan nopeasta teknologisesta kehittymisestä. Jos et ole yksi heistä, kuvittele mielessäsi ihminen, joka ei osaa käyttää tietokonetta, jolla ei ole varmuutta seuraavan päivän ateriasta tai siitä tuleeko seuraavaa päivää laisinkaan. Kuvittele tämän ihmisen silmistä heijastuva välinpitämättömyys ja tyhjyys. Vertaa tätä kuvitelmää omaan tilanteeseesi ja vertaa niitä keskenään. Onko teknologia mielestäsi auttanut KAIKKIA ihmisiä. Välitämmekö niistä ihmisistä, jotka kokevat tällä hetkellä hätää, kauhua ja ahdistusta.

It's just evolution...

Ilmassa leijuu kuitenkin toivoa ja hyviä ajatuksia odottomassa toteutumistaan. Olemme siirtymässä uusiin haasteisiin. Olemme siirtymässä vieteillä ja vaistoilla varustetuista luolamiehistä ja -naisista, jotka tappelevat ruuastaan kynsin hampain, uudeksi lajiksi, joka jakaa yhteisen kohtalon. Olemme alkamassa ymmärtämään toimiemme seurauksia ja olemme joutuneet kohtaamaan ihmisyytemme rajoitukset. Olemme alkaneet ymmärtämään humaanin yhteiselon merkityksen. Jossain lähitulevaisuudessa on kehittymässä uusi teoria maailmasta. Tämä teoria rakentuu positiivisen ajattelun ympärille. Tämän teorian matematiikka on irrationaalista. Uusia näkökulmia syntyy tyhjästä ja luonnosta irti repimämme energian määrää voidaan laskea kohti realistisempia lukemia. Ihmisten elämänlaadulliset erot ympäri maapallon pienenevät ja jos onnellisuutta voitaisiin mitata henkilöä kohden, olisi se vähintään kaksinkertaistunut jokaista yksilöä kohden. Tämä kaikki ilman, että yhtään enempää energiaa olisi tuhlattu. Positiivinen noidankehä ja oravanpyörästä irroittautuminen ovat lähestymässä. Hylkää halusi ja itsekkäiden päämäärien etteen työskentely. Liity joukkoomme ja virittäydy uudelle taajuudelle, jonka sävy voisi olla esimerkiksi vaaleanpunainen...

Anna, ota vastaan, kiitä. Ajattele positiivisesti ja auta lähimmäisiäsi. Anna myötätuntosi kärsiville, mutta älä murru maailman murheiden alle. Hoida oma osuutesi arvostaen sitä pientä mahdollisuutta, jonka olet saanut vaikuttaaksesi asioihin. Ajattele pienuutta suuruutena. Irroittaudu pinttymistä ja kehittele uusia ajatuksia vanhojen raunioille. Usko yhteiseen kehitykseen ja kehity yksilönä. Hypi hullun katse silmissäsi ja nauru huulillasi sen biitin tahdissa, joka lähtee hyvästä elämästä ja onnellisista ihmisistä. Surffaile  rakkauden merestä kohoavilla aalloilla, jotka kuohuen hajoavat miljooniksi orgasmeiksi luoden uutta ja muokaten vanhaa. Kuvittele se hetki, kun löydät tiesi sen korkean kallion laelle, jonka reunaman takana aukeaa tuo rakkauden meri. Nauti siitä hetkestä, kun ponnistat tuolta kalliolta luottaen ikuiseen elämään, ja putoat niin, että vatsanpohjassa tuntuu. Nauti, koska kaiken tämän jälkeen vanha elämäsi on jäänyt taakse päättyen nautintoon. Aloita uusi elämäsi kalana meressä, jonka vesi hyväilee jokaista soluasi ja näe kuinka kohtalosi on kytkeytynyt tähän mereen ja sen asukkaisiin. Elä ja nauti siitä tilasta muutama miljardi vuotta ja nouse sitten maalle kantaen sisälläsi osaa tuosta merestä, jonka rannalla kerran seisoit henkeäsi haukkoen. Aloita alusta. Nauti ja anna muidenkin nauttia. Rakenna uusi maailma, joka perustuu rakkaudelle. Istahda puun juurelle syömään omenaa katsellen, kuinka rakkauden tuuli puhaltaa yli maiden koskettaen kaikkia ja sytyttäen tuleen kaiken, leviten kaikkialle ja loistaen vielä äärettömyydenkin reunalla. Lämmittele tämän liekin lämmössä vanhanakin ja hymyile vetäessäsi viimeisen kerran henkeä. Puhalla ulos kaikki. Jätä jälkeesi rakkauden jälkiä, jotta perässäsi tulevat voivat vaivatta nähdä, kuinka rakkauden tiellä ei tarvitse kenkiä.